At hold motivationen - også efter Januar

At starte året med at sætte nye mål og være top motiveret er ganske normalt, men at bibeholde motivationen er ofte sværere.

Novineuros motivationsmodel kan være med til at klarlægge din motivation, så du kan optimere den og holde dit mål frisk for øje uden at køre sur i uopnåelige mål.

Hvordan bygger man så motivation?

Vi motiveres ved at der er noget, som vi gerne vil opnå eller undgå. Det er vigtigt, at vi i processen bruger vores styrker til at opnå eller undgå. Vores styrker er det som vi er gode til, eller som vi holder af at blive bedre til. Vores model er bygget op omkring 3 afgørende felter som vil passe på de fleste mennesker.

Det inderste felt er MÅL og dækker over det som man er motiveret til at opnå/undgå. Målet kan godt være flere ting, men det er generelt vigtigt at man holder sig så konkret som muligt.

Konkrete mål kunne være: • Jeg skal tabe mig 10 kg • Jeg skal stå op hver dag kl. 0630 • Jeg skal søge arbejde minimum én gang om dagen

Disse mål er målbare, håndgribelige og realistiske, det vil gøre det nemmere at tage næste skridt, da du har en klar ide om hvor du er på vej hen.

Dernæst kommer STYRKE, man når bedst sine mål ved at processen går gennem sin styrke, det er her en stor del af motivationen ligger skjult.

For eksempel kan målet være at finde et arbejde, men vejen dertil er personlig branding. Eller hvis man holder af at klippe og klistre, kan det være at man skal lave et flot CV og derefter få hjælp til indholdet. Hvis man skal tabe sig, kan det være at man skal spille fodbold i stedet for at gå i træningscenter, fordi fodbold motiverer mere.

Det svarer lidt til, at man skal på slankekur, det har de fleste prøvet. Man kan hurtigt finde en effektiv slankekur, men hvis man ikke har lyst til at spise den sammensætning kuren foreskriver, så er det svært at efterleve planen. Det kan være bedre at lave en 80 % plan, som man trods alt kan efterleve, end en 100 % plan som man ikke kan efterleve og som man stopper med.

Eksempler på at finde styrke: • Hvad kan du godt lide at lave? • Hvad har du før holdt af at lave? • Nævn de jobs som du bedst har kunnet lide? hvad gik igen på de jobs?

FEEDBACK er en vigtig del af en udviklings proces. Feedback er respons på noget vi synes, gør eller udstråler. Det er det som fortæller os om vi er på rette vej, eller om vi bør skifte kurs.

Ofte får vi mere negativ feedback end positiv. Nogle gange ser vi noget negativt, selvom det slet ikke er ment negativt. Ligesom det nogle gange kan være svært at tolke, hvad andre rundt om os reelt mener i deres feedback. Derfor er det vigtigt at få talt med nogle gode venner, familie eller kære. Hvis du ønsker brugbar feedback, skal du også være klar i mæglet om dine forventninger og ønsker for at de kan støtte dig, i fastholdelse af din motivation og projekt.

Du har langt større chance for at nå dit mål hvis det er klart defineret, du bruger dine styrker til at nå det og du får positiv feedback for din indsats.

Disse redskaber bliver bl.a. brugt i vores undervisning, så du kan finde din egen motivation eller inspirere andre til at nå deres mål

Godt Nytår fra Novineuro

Featured Posts
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Ingen tags endnu.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square