Din vej til succes


Vi er selv ansvarlige for vores succes. Vi er reaktive væsner der lever under indflydelse af hvad vi selv synes og hvad de omkring os synes. Dermed har vi selv og omverdenen en afgørende indflydelse på vores succes.

Succes er kontekst bestemt! Hvem vandt fx ’’krigen’’? Var det de soldater som stod tilbage på slagmarken, de som fik deres ideologi skrevet i historien eller de som vendte tilbage med færrest mulige tabte soldater? Succes er kontekstbestemt!

Dermed hvis du sætter dig for at opnå noget, skal du være klar over hvilken succes du søger. Ofte vurdere vi vores succes på den midlertidige mavefornemmelse vores handlinger og adfærd genererer i os. Det er de følelser som driver os mod at opnå endnu mere, eller give op undervejs.

Det som oftest spænder ben for vores succes er os selv og dernæst er det indflydelsen omkring os. Her er en række af de vigtigste ting du bør lægge mærke til, for at undgå benspændere på vejen mod din succes!

Benspændere som kommer indefra

Tænke negativt og i misundelse! Alt hvad du gør, bliver du bedre til, og alt hvad du fokuserer på vil skærpe dit fokus på det område og med tiden udelukke andet. Tænker du negativt, vil du eksempelvis blive rigtig god til at se hindringer, du vil derfor være i dårlig stand til at udvikle de neuro-kemiske berigelsesstoffer der skal til for at føle glæde og motivation til handling. Misunder du andre, i stedet for at se op til dem og lære af dem, vil du hele tiden være bagefter de som du misunder. Hvis du hele tiden kigger på hvad de har, ’’mere’’ end dig, vil du aldrig få mere end dem. De vil altid være et eller flere skridt foran dig.

Lav standard! Alt for mange har høje forventninger og store drømme, men for lav en standard til at opnå deres succes. Dermed bliver deres forventninger og drømme til en grobund for skuffelse og selvbebrejdelse! Succesfulde mennesker har en standard som matcher deres forventninger og drømme. En standard er dine vaner, din levevis og de ting du prioritere omkring dig selv og det som du investerer dig i hver dag!

At se fejl i stedet for feedback. Mange mennesker ser fejl, hvor succesfulde ser feedback! Alt for mange mennesker ser fejl som grund til skuffelse og frygt. Succesfulde mennesker elsker ’’fejl’’ fordi det netop er det, som gør dem i stand til at gøre noget bedre fremtiden, fordi de altså vælger at se det som feedback, og noget de kan lære fra.

Benspændere som kommer udefra

De tætteste omkring os! I mange relationer, så som parforhold, professionelle relationer eller venskaber bliver de som vi er tætte med, ofte en benspænder uden at de selv ved det. Det sker når du får en god ide og den lige skal ’’godkendes’’ af andre, så som af din kæreste, ven eller kollega. Godkendelsen er når vi føler behov for opbakning eller koordinering. Problemet kommer, når de omkring os er tilbageholdende eller skeptiske og at vi ikke er gode nok, til at arbejde med netop de reaktioner. Succesfulde mennesker forsøger at se kritik og skepsis som konstruktive input. Med andre ord, så har de ikke behov for godkendelsen, de har behov for inputs til deres ide.

Vores miljø. Noget af det første soldater skal tage til sig, er at forholde sig til omverdensmiljøet og fortsat fungere uafhængigt af de irrelevante inputs der kommer undervejs. På samme måde fungerer det succesfulde menneske. De succesfulde ser henover den pengeløse eller gældfyldte bankkonto, den lille lejlighed, den lange vej til tops og de øvrige rammer i ens liv som umiddelbart ikke er helt optimale. Det succesfulde menneske ser værdien i, hele tiden at handle i retningen af det man søger at opnå.

Udåndere! Udåndere er mennesker der ånder ud, kraftigere end de ånder ind. De suger ikke livet ind i kroppen og får noget ud af livet, lige så meget som de ånder livet kraftigt ud af kroppen! Succesfulde mennesker ved, at de er under indflydelse af andre menneskers sindstilstand og derfor tager de agt for eller afstand til, mennesker som i deres øjne er ”Udåndere”. Dermed undgår succesfulde mennesker den negative indflydelse.

Konklusion

Jeg startede med at sige at vi selv er ansvarlige for vores succes. Jeg sagde bagefter at vi dog er under indflydelse af andre. Jeg gav 3 eksempler på hvordan vi spænder ben for os selv og 3 eksempler på hvordan andre spænder ben for os. Uanset hvilke grunde man ser på, skal man dog huske på er, at det afgørende ligger i hvordan vi som individer forholder os til det.

Derfor kan jeg kun sige. Vær ansvarlig for dig selv og tilgiv dig selv! Vær ansvarlig for dig selv og skab din egen succes! Vær ansvarlig for dig selv og bestem dig for at få det meste ud af livet! Vær dog ikke for seriøs, alt andet er uansvarligt!

De bedste hilsner

Allan fra Novineuro

Kunne du tænke dig at lære mere om god kommunikation? - Så kan du skrive dig op til vores nyhedsbrev og modtage spændende tips og tricks til hvordan du kan forbedre din kommunikation ved at klikke her.

Ønsker du at læse mere om hvilke uddannelser og kurser Novineuro tilbyder, så kan du læse meget mere om dem ved at klikke her, og trykke på fanen "Uddannelser & Kurser" øverst på siden.

Featured Posts
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Ingen tags endnu.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square