Hvad er god kommunikation? - Del 2: Førstehåndsindtryk


For at skabe et godt, og solidt førstehåndsindtryk imellem en anden og dig, så er der nogle vigtige elementer der spiller ind. I vores sidste artikel (Hvad er god kommunikation? - Del 1) omhandlede det, hvordan vores kommunikation er delt imellem det verbale, det non-verbale og det ekstra-verbale. Denne gang, vil vi tage et kig på hvordan man bruger det i praksis.

Et vigtigt element i god kommunikation er, at vi alle ønsker at snakke med mennesker som enten minder om os, eller mennesker som vi selv ønsker at være som. Så hvis vi skal have folk til at have lyst til at indgå i en samtale med os, så skal vi altså være ligesom dem, eller en person de ser op til. – Simpelt, ikke?

Du kender det måske selv fra dit eget liv. Du har mødt en person, og efter meget få samtaler, har det følt som om i har kendt hinanden hele livet. I kan indgå i en samtale om alt og intet, og der er bare en eller anden forbindelse imellem jer, som i ikke helt kan sætte en finger på. Man kunne næsten kalde det ”Kemi.”

Rapport

Hos Novineuro har vi dog et andet udtryk for det end ”Kemi” vi kalder det nemlig ”Rapport” og vi bygger naturligt god rapport med mennesker der igen minder om os, eller nogen vi ønsker at være som. "Men hvordan kan man så opbygge god rapport med nogen?" – Kan du huske sidst, da det omhandlede det verbale, non-verbale og ekstra-verbale? – Det er her, vi begynder at kunne bruge det i praksis.

Match and mirror

Helt basalt så skal du altså bemærke hvad de gør, og derefter efterligne det. Dette skal selvfølgelig ikke være til punkt og prikke, hvor selv den mindste detalje er efterlignet, men nogle elementer som der vil være eksempler for nedenfor. Der er også elementer som IKKE skal kopires. Dette er ting som fx læspen, dialekter og stammen, da det kan virke enten provokerende eller respektløst, og vil i mange tilfælde bryde den rapport i har måttet have haft.

Det non-verbale

Måden vi kan opbygge god rapport igennem det non-verbale er ved at kopire deres kropssprog. Hvordan sidder eller står de? Støtter de på det ene ben? Læner de sig op ad en væg? Sidder de med krydsede ben? Bøjer de sig forover, bagover eller sidder de lige? Vi bør kopire det så godt vi kan, og matche deres kropssprog når vi har en mulighed for det, evt. når der er en naturlig pause i samtalen, hvor at vedkommende fx tager en tår, kigger på deres telefon eller lignende.

Det ekstra-verbale

Man kan match and mirror vedkommendes ekstra-verbale sprog, hvilket er deres toneleje. Taler de dybt eller højt? Taler de op eller ned til punktummet? Råber de når de taler? Eller hvisker de næsten? Dette er alt sammen elementer som vi kan kopire, og bruge til at opbygge bedre rapport med modtageren.

Det verbale

Vi lærte sidst, at det verbale, og sagte ord kun fylder 7% af vores kommunikation, hvordan kan det så være vigtigt at kopire? Det er vigtigt at huske, at i forhold til det verbale, at det ikke er alt der skal kopires, da vi ikke skal efter-abe dem. Vi skal notere enkelte ordvalg bag øret, og bruge det. Fx hvis de omtaler deres ferie som ”spændende”, så skal vi ikke svare: ”Det lyder interessant” da det potentielt vil bryde rapport. Vi skal derimod svare: ”Det lyder spændende” og kopire deres specifikke ordvalg i forhold til konteksten.

Håndtrykket

Vi har alle lært fra barns ben af, hvordan man giver hånd. Man kigger hinanden i øjnene, og trykker hånden hårdt uden at det bliver for hårdt ikke? – Ikke helt. Der er nogle flere elementer i hvad det gode håndtryk er. Det første skridt er, at læse modtageren og deres hånd.

Når man går imod en person, for at give dem hånden så brug tiden på at læse deres hånd. Holder de den lige, vender håndryggen opad eller viser de deres håndflade? Hvis personen holder hånden lige er de ”passive” og er ”lige” med dig, de ser dig hverken som en person der er over, eller under dem. Holder de håndryggen opad, så er de ”aggressive” og altså dominerende. De vil evt. føle sig hævet over dig, eller føle at de er en person du ser op til, eller bør se op til. Viser de deres håndflade, og giver de dig muligheden for at være ”aggressiv” vil de være tilbøjelig til at se sig selv under dig og være submissive, eller at du er en person de ser op til eller ønsker at være som.

Når du giver en person hånden, er nøglen til et godt håndtryk at efterkomme deres behov. Ser de dig som en person under dem, så må du være submissiv og give dem hånden med din håndflade opad. Ser de dig ligestillet som dem, så rækker du hånden lige ud. Ser de dig som en person der er over dem, så vender du håndryggen opad. Det hele handler om, at matche hvad det er de ubevidst søger i håndtrykket.

Taleemner

Når man forsøger at opbygge et stærkt førstehåndsindtryk, og man har bygget en stærk rapport, så skal man også kunne tale om nogle emner der er neutrale, og som de fleste mennesker kan snakke om. Størstedelen af alle mennesker er glade for at snakke om sig selv, og vil naturligt forsøge at dreje samtalen i en retning hvor de har nogle emner de selv kan snakke om, og udtrykke deres mening. Vores opgave som gode kommunikatører er egentligt bare at give dem et lille skub, så de kan få lov til at snakke om dem selv. Dette gør vi ved, at stille åbne hv-spørgsmål (Hvad, hvor, hvem, hvad gør, hvordan mm.) i forhold til nogle forskellige emner.

Stærke emner at tale om er som følgende: Husk: Et vigtigt element er at undgå at virke angribende, eller udspørgende. Det kan du bl.a. gøre ved at indsætte nogle kommentarer inden hvert spørgsmål.​ Hverdag

Spørg indtil hvad de laver i deres hverdag. Det er et emne på grundniveau, og det er noget som alle kan svare på. Det er et emne der giver os en mulighed for at opbygge god rapport, såvel som at få nogle ord vi kan bruge senere hen, for at forstærke denne rapport.

Eksempel:

Dig: Hvad laver du ellers i hverdagene? Dem: Jeg læser til lærer. Dig: Jeg har selv tit tænkt på at læse til lærer, jeg tror virkeligt det kunne være spændende. Hvor langt er du i uddannelsen? Dem: Det er virkeligt også spændende. Jeg har 2 år endnu, og et halvt års praktik. Dig: To år? – Det er ovre lige om lidt. Hvad synes du om det indtil videre?

Familie

Endnu et stærkt emne at bygge rapport med, da det igen er et grundniveau emne. En familie er noget vi alle har, eller har haft på en eller anden måde, da det er de første mennesker vi reelt set lære at kende igennem vores liv. Det kan dog være et svært emne at spørge indtil, derfor kan vi med fordel naturligt lede samtalen i den retning.

Eksempel:

Dig: Ham gutten derover, han minder rigtig meget om min bror. Måske er det derfor vi er så gode venner. Har du selv nogen søskende? Dem: Nå så det gør han? Ja jeg har to storebrødre og en lillesøster. Dig: Jeg tror måske, at jeg kender dine brøde. Hvad hedder de? Dem: Det tror jeg ikke du gør, da de bor på Grønland, men de hedder Morten og Søren.

Interesser

Hobbyer og interesser er også noget de fleste folk er glade for at tale om, da det har mere med deres person og hvem de er at gøre end deres familie, eller deres hverdag. Interesser er også hvad der åbner op for vores døre til det sidste emne man kan snakke om.

Eksempel:

Dig: Når du så ikke læser til lærer på seminariet, hvad går du så og bruger din fritid på? Dem: Jeg kan rigtig godt lide at male, jeg synes det er meget fascinerende.

Note: Vedkommende i eksemplet brugte et ord, til at beskrive deres hobby. Du kan med fordel bruge det ord, når du taler om at ”male” med vedkommende.

Dig: Jeg synes det er så fascinerende med folk der er dygtige til at male. Hvad plejer du at male? Dem: Jeg plejer at male portrætter af folk, det kan jeg bedst lide.

Drømme:

Drømme er et svært emne at tale om, da det oftest er et meget følsomt emne, eventuelt fordi vedkommende har følt nogle forhindringer, eller stoppede grundet nogle dybe rødder i noget personligt. Derfor skal man træde varsomt når du taler om et stort emne som drømme.

Når det så er sagt, er det også et af de mest kraftfulde værktøjer vi har til rådighed for at opbygge god rapport. Dette skyldes at de fleste mennesker får skudt deres drømme i sænk af deres omstændigheder og omgangskreds. Det kan være alt fra familie og venner der siger ”Kan du ikke bare få et normalt job ligesom alle andre?” Derfor giver drømme dig muligheden for at være den, som i stedet for at trække dem ned, er med til at løfte dem op og tro på deres drømme, du vil altså skille dig ud fra mængden. Her kan du bruge elementer fra Interesse-fasen, som i eksemplet har været ”maler” til at åbne emnet.

Eksempel:

Dig: Nu siger du, at du rigtig godt kan lide at male, har du så nogensinde overvejet at gøre karriere med det? Dem: Ja jeg var faktisk i gang med at åbne et galleri, men jeg følte slet ikke at jeg havde tiden eller overskuddet til det. Dig: Det var da en skam med tiden og overskuddet. Kunne du tænke dig at komme i gang igen engang?

Note: Ganske rigtigt, et lukket ja/nej-spørgsmål. Dette er med henblik på at få be-eller afkræftet, om emnet er relevant at tale om.

Dem: Ja det kunne jeg, det kræver bare at jeg tjener lidt flere penge, så jeg har lidt mindre over hovedet. Dig: Det kan jeg godt forstå, det er også svært at komme i gang med mange ting over hovedet. Hvordan kunne du tænke dig at gøre det, når du kommer igang?

Såfremt, at der ikke har været meget at tale om i ”interesse-fasen” så må du være kreativ, og lede dem i retning af emnet om drømme. Det kan du eventuelt gøre på følgende måde:

Lad os antage, at dig og vedkommende er ude at gå en aftentur i parken. Du kigger på stjernerne og siger ”Wauw, har du set den himmel? – Man føler sig så lille når man ser op imod universet. Som om der virkeligt er mere ved livet end et 9 til 5-job. Drømmer du nogensinde om at gøre noget andet?” Den virker måske cliché, men sætningen giver dig en mulighed for neutralt at stille et spørgsmål i forhold til deres drømme som virker naturligt.

Kunne du tænke dig at lære mere om god kommunikation? - Så kan du læse vores tidligere artikel ved at trykke her, eller skrive dig op til vores nyhedsbrev og modtage spændende tips og tricks til hvordan du kan forbedre din kommunikation ved at klikke her.

Ønsker du at læse mere om hvilke uddannelser og kurser Novineuro tilbyder, så kan du læse meget mere om dem ved at klikke her, og trykke på fanen "Uddannelser & Kurser" øverst på siden.

Featured Posts
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Ingen tags endnu.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square